Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Ficus Ginseng - un bonsai luxuriant si robust, cu cerinte minime de ingrijire, rezistent la boli si daunatori.

Ficus Ginseng se prezinta sub forma unui bonsai obtinut dintr-un trunchi batran de Ginseng sau Retusa cu radacini aeriene expuse, altoit de multe ori cu Ficus Microcarpa, pentru un aspect cat mai compact al frunzelor si coroanei.

Bonsai ginseng - forme si dimensiuni

Amplasare - in cel mai luminos loc posibil, fara soare direct, departe de sursele de caldura (calorifere, radiatoare, etc.). Evita amplasarea langa un geam care sa fie frecvent deschis sau in zone in care este expus la curenti de aer.

Udare. Planta se uda cand substratul este complet uscat - ai grija dupa fiecare udare, sa nu ramana apa care stagneaza in vasul ceramic. Cantitatea de apa va fi reglata observand planta, in functie de microclimat (temperatura ambientala, ventilatie, etc.) si obiceiurile de udare sau timpul pe care il puteti acorda ingrijirii plantelor in general.

Tunderea se face atunci cand coroana creste neregulat/inestetic sau atunci cand se doreste o ramificare mai puternica - de evitat in sezonul rece.

Fertilizare la 2-3 saptamani, cu un fertilizant special pentru bonsai sau un fertilizant generic echilibrat (in dilutie slaba, pentru a evita sedimentarea in substrat si depunerea pe radacini).

Replantarea se poate face la 2-3 ani, in vase mai largi cu maxim 2-3  cm. Se va folosi substrat special pentru bonsai. Vezi aici ghidul pentru replantare: Replantare - repotting

Pentru a pastra forma si dimensiunea plantei, replantarea poate fi evitata prin reducerea sistemului radicular - o data la 2-3 ani, se extrage planta din ghiveci, apoi se inlatura 30%, pana la 50% din radacini. Ulterior, se replanteaza si se completeaza cu substrat pentru bonsai.

Vrei sa vezi mai multe articole si sa acumulezi mai multe cunostinte? Acest articol este oferit gratuit, insa poti sustine secretgarden.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.