Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Picea Glauca 'Conica' este un conifer spectaculos tot timpul anului, usor de adaptat in orice locatie. Specialistii il folosesc tot mai mult in amenajarea gradinilor si parcurilor, iar persoanele care obisnuiau sa cumpere "brazii" clasici, il adora datorita caracteristicilor sale unice.

Specimene remarcabile, cu impact vizual mare. Coroana sa foarte deasa, cu forma conica, compacta si crestere ascendenta, frunze mici si dese, culoarea specifica deosebita, dar si faptul ca nu ocupa prea mult spatiu in gradina, precum un brad clasic - sunt factori ce au contribuit la o crestere spectaculoasa a popularitatii pentru Picea in ultimii ani. Acest "brad" cu crestere lenta ajunge in timp la o inaltime de 1,8 - 2,4 m si o latime de 1,2 - 1,5 m.

Picea Glauca 'Conica', brad de Craciun - poate fi achizitionat aici

Sustenabilitate - un brad de care ne vom bucura mereu. O bucatica de natura, in fiecare casa - pastram traditia si respectam natura, in acelasi timp. In plus, ne vom bucura de brad in toata splendoarea lui, indiferent de sezon - vom intelege cum creste, vom vedea cum inmugureste si il vom impodobi cu bucurie in fiecare an.

Cultivat cu succes atat in gradina cat si in casa. Datorita cresterii foarte lente si a calitatilor sale unice, Picea Conica poate fi cultivat cu succes in orice conditii, atat timp cat ii putem asigura o ventilatie buna, un loc mai racoros in sezonul cald si suficienta apa. Evitati apropierea de orice sursa de caldura.

Ingrijire Picea Glauca 'Conica'

Amplasare: prefera soarele direct, insa poate fi crescut cu succes in locatii partial umbrite sau in interior (cu lumina cat mai buna)

Plantare: se poate face tot anul, cu un aport corespunzator de apa pentru cateva saptamani. In mod ideal, se va planta primavara sau toamna devreme.

Se poate creste cu succes si in containere, astfel incat sa fie mutat in interior pentru perioada sarbatorilor de iarna.

Brazi de Craciun in ghiveci

Tundere: se poate tunde pentru a pastra forma sau pentru ramificare. Partile uscate vor fi eliminate. Nu este recomandata tunderea agresiva.

Substrat: se acomodeaza usor in substrat acid sau neutru, PH 4,7 - 7.0. Se va folosi un substrat cu drenaj bun si retentie buna de umiditate

Rezistenta la inghet: pana la - 50 °C. Acomodarea cu temperaturile exterioare se va face treptat, daca a fost tinut in spatii protejate.

Posibile probleme: se numara printre cele mai rezistente varietati de conifere din lume. Sensibil la atacurile paianjenilor rosii, poluare excesiva, sare si soluri mlastinoase.

Vrei sa vezi mai multe articole si sa acumulezi mai multe cunostinte? Acest articol este oferit gratuit, insa poti sustine secretgarden.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.