Floraria Secret Garden - Ingrijirea orhideelor

Ingrijirea citricelor este mult mai usoara decat ai crede. Iti propunem urmatorul ghid de ingrijire pentru citrice - lamai, mandarin - calamondin, kumquat, portocal sau limequat - in ghiveci.

Comanda online citrice la ghiveci la cel mai bun pret!

Amplasare: langa o fereastra sau alt loc bine luminat. O expunere buna la soare favorizeaza inflorirea si dezvoltarea armonioasa a plantei.

Fertilizare:

  • este nevoie de o fertilizare corecta pentru ca planta sa prospere, sa se dezvolte si, in final, sa produca fucte;
  • in perioada de crestere, din mai pana in septembrie, se va fertiliza saptamanal, pentru restul anului fiind suficienta o singura fertilizare pe luna.
Lamai Meyer Lemon cu fructe comestibile variegate - comanda de aici!

Tundere:

  • se recomanda a se efectua ori de cate ori planta incepe sa-si piarda din forma originala - astfel se va stimula o crestere stufoasa;
  • cu toate acestea, pentru a evita perturbarea ciclului natural de inflorire, se recomanda tunderea in perioada martie - aprilie, chiar inainte de inceperea sezonului de crestere, doar daca planta nu are flori sau fructe;

Replantare:

  • in ciuda faptului ca necesita o ingrijire redusa, replantarea efectuata primavara, va ajuta la mentinerea sanatatii plantei;
  • exista doua abordari - fie replantarea intr-un ghiveci mai mare, sau, pur si simplu inlocuirea unei parti din substratul initial din ghiveciul in care planta deja se afla.
  • la replantare, se va folosi un substrat special pentru citrice

1. Mutare intr-un ghiveci mai mare:  va trebui ales un ghiveci cu aproximativ 2-3 cm mai mare decat cel initial - recipientul nou va oferi mai mult spatiu pentru dezvoltarea sistemului radicular.‌‌Apoi se pune substrat proaspat in partea de jos a vasului, suficient incat planta sa fie ridicata la nivelul corect din partea superioara. In final se adauga substrat in jurul marginilor, impingandu-l usor cu degetele. Retine: nu incerca sa compactezi prea mult substratul nou!

2. Curatenie de primavara: scoate planta din ghiveci si indeparteaza usor o parte din subtratul din jurul mingii radacinii - se poate taia putin din radacini daca par degradate. Se pune un nou substrat pe fundul vasului si se replanteaza deasupra, avand grija sa se umple golurile din jurul peretilor.

Daunatori:

Printre posibilii daunatori, se numara afidele, paduchii testosi, paduchii lanosi, thrips si acarienii.

O verificare periodica a plantelor va face minuni - examineaza in mod regulat frunzele si trateaza imediat orice daunatori. Cu cat acestia sunt identificati mai devreme, cu atat sunt mai mari sansele de a scapa de ei. In stadiile incipiente pot fi indepartati prin culegerea manuala sau prin improscarea frunzelor cu un jet de apa.

Tips and tricks:

  • cateva cuie simple aruncate in ghiveci asigura citricelor un aport natural de fier, cu eliberare treptata;
  • la fiecare replantare, asezati pe fundul ghiveciului un strat de bile de argila, piatra ponce sau pietris simplu, pentru un drenaj mai bun;
  • plantele crescute in spatii interioare pot fi polenizate folosind o pensula fina, cu care veti atinge centrul fiecarei flori.
Comanda online lamai cu fructe comestibile la cel mai bun pret!