Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Camellia Sinensis, este un arbust cu frunze mereu verzi, folosit atat in scop decorativ cat si pentru consum, proprietatile sale medicinale fiind foarte cunoscute in intreaga lume. Frunzele si mugurii se folosesc pentru prepararea ceaiului, dar si drept componenta in unele preparate cu scop medicinal.

Istoria plantei de ceai incepe in Asia, in urma cu 22.000 ani, dupa ultima era glaciara, insa acest aspect inca provoaca dezbateri intense intre cercetatori. Camellia Sinensis a fost de-a lungul timpului motiv de controverse medicale si chiar politice - dar folosirea ei pentru prepararea ceaiului si altor tipuri de bauturi a ramas constanta in timp.

Camellia Sinensis, planta de ceai - se poate achizitiona de aici!

Arborele de ceai se prezinta in general sub forma unui arbust ce ajunge pana la inaltimea de 2 m in culturi, exemplarele ce tind sa se dezvolte mai mult fiind reduse la aceasta inaltime prin tundere. Frunzele noi sunt lucioase si au un continut de 4% cofeina, fiind ideale pentru recoltare. Pe masura ce imbatranesc, compozitia lor chimica se schimba, oferind posibilitatea prepararii mai multor sortimente de ceai, cu diferite proprietati. Pentru pastrarea continutului de cofeina, se vor recolta mugurii si primele 2-3 frunze. In conditii optime de crestere, aceasta procedura se va repeta la doua saptamani.

Ingrijire Camellia Sinensis. Arborele de ceai este cultivat cu succes in plantatii in aer liber in zone cu temperaturi ce nu scad sub 3-4 grade, sau in zone protejate. Planta tolereaza mai bine lipsa apei decat prezenta acesteia in exces. Se recomanda folosirea unui substrat ce retine un anumit grad de umiditate, dar dreneaza bine surplusul, astfel incat apa sa nu balteasca. Poate fi folosit cu succes un amestec universal de turba imbunatatit cu piatra ponce si/sau perlit.

Vrei sa vezi mai multe articole si sa acumulezi mai multe cunostinte? Acest articol este oferit gratuit, insa poti sustine secretgarden.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.