Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Yucca este uimitoare si se intretine foarte usor - reprezentand combinatia perfecta ca planta de interior, avand o crestere relativ lenta, este toleranta la seceta si rezista la daunatori.

Apartine familiei Agaveaceae, care include plante de apartament cum ar fi Dracena, Beaucarnea (Nolina) si Cordyline. In salbaticie se gaseste in zonele calde si uscate din America de Nord si de Sud si din Caraibe. Plantele au de multe ori frunze groase, piezoase, cu un punct ascutit si flori albe. Aceste frunze cresc direct din sol sau din una sau mai multe tulpini.

Exista o variete limitata de Yucca, cea mai populara varietate fiind Yucca Elephantipes, denumita dupa un picior de elefant - pentru cum arata in habitatul ei natural. Pe langa Yucca Elephantipes, Yucca Aloifolia si Yucca Rostrate sunt de asemenea disponibile in mod regulat. Yucca Flaccida si Yucca Gloriosa sunt varietati de gradina. Exista deopotriva soiuri disponibile cu margini de culoare deschisa, cum ar fi Yucca elephantipes "Jewel".

Cerintele de lumina
Prefera o locatie partial umbrita, in care primeste lumina indirecta. Desi poate creste in plin soare, aspectul ar putea suferi, putand sa dezvolte varfuri maronii sau pete albe pe frunze (arsuri).

Yucca elephantipes - o poti achizitiona de aici!

Cel mai bun sol
Yucca nu are nevoie de sol special, important este sa fie bine drenat si sa permita aerisirea radacinilor. Un amestec de 3:1 de nisip si turba ar fi ideal.

Udarea
Prefera sa fie tinute uscate si sunt considerate plante tolerante la seceta, ceea ce are sens datorita originii desertice. In general, permiteti ca jumatatea superioara a solului sa se usuce inainte de o noua udare. Cerintele mai specifice de udare vor depinde de cantitatea de lumina pe care o primeste planta. In conditii de lumina scazuta, trebuie mai putina apa; in conditii de lumina mai puternica, este nevoie de o udare mai frecventa/consistenta. Udarea excesiva (overwatering) este probabil singura modalitate de a ucide o yucca. Udarea va fi adaptata in functie de temperatura si sezon.

Temperatura

Va tolera diverse temperaturi, dar cele medii sunt cele mai bune. Se recomanda o temperatura scazuta in timpul iernii, daca este posibil, dar nu mai mica de 7 °C.

Comanda online yucca diverse marimi de aici!


Inmultirea
Se poate face in doua moduri: prin divizare sau prin pui. Propagarea se face cel mai bine toamna. Pentru a se propaga prin impartire, separati rizomii de sol si plantati noua planta intr-un sol adecvat si plasati-o intr-o locatie insorita. Pastrati planta usor umeda pana cand radacinile sunt stabilite.

Yucca poate produce si pui: asteptati pana cand puii sunt verzi - ceea ce indica faptul ca sunt suficient de maturi pentru a supravietui pe cont propriu. Indepartati cu atentie puiul de pe planta principala si plantati-l in alt ghiveci.

Daunatorii

Este destul de rezistenta la daunatori, acesta fiind un alt motiv pentru care se intretine usor ca si planta de interior, insa este sensibila la paduchii testosi si la putregaiul cenusiu.

Comanda online yucca de apartament la cel mai bun pret!

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.