Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Chrysalidocarpus lutescens (palmierul Areca) este un palmier foarte elegant care se adapteaza foarte bine la mediul de apartament sau casa, acesta fiind una dintre cele mai apreciate si adesea achizitionate plante de interior. Datorita frunzelor ofera o atmosfera exotica oricarei incaperi bine luminate.

Popularitatea ca planta de birou si de apartament a crescut (si este mentinuta astazi), in parte, datorita experimentelor efectuate de NASA si Dr. Wolverton in anii 1980.

50 de plante au fost testate pentru capacitatea lor de a filtra aerul din jurul nostru, usurinta de ingrijire si capacitatea de a adauga umiditate in atmosfera din jur. Palmierul Areca a ocupat primul loc in toate categoriile, acest fapt demonstrand ca este printre cele mai indicate plante la purificarea aerului.

Plasarea in locul potrivit

In climatul temperat continental de tranzitie, Chrysalidocarpus se adapteaza usor ca si planta de interior.
Creste cel mai bine atunci cand temperaturile din jur se mentin in jur de 18-22 °C si necesita o lumina foarte buna, chiar si o lumina directa a soarelui. In spatele unei ferestre, dar totusi luminoasa, pentru a se evita expunerea directa la soare. Daca locuiti intr-o casa care este destul de intunecata, evitati sa cumparati Chrysalidocarpus deoarece nu se va descurca bine in lipsa luminii!

Udarea

Oricand in timpul anului, este important sa fie pulverizat in mod regulat pe frunze pentru a se recrea conditiile mediului sau natural. Acest lucru este valabil mai ales in timpul iernii, deoarece caldura tinde sa reduca nivelurile de umiditate a aerului din interior.

Primavara si vara

In aceasta perioada Chrysalidocarpus creste cel mai mult. Se va uda regulat in timp ce se va permite substratului sa se usuce la suprafata inainte de a se uda din nou.

Udarea trebuie sa fie regulata, dar limitata, pentru a nu sufoca radacinile plantei.
Se poate spune ca udarea la fiecare 2 sau 3 zile este adesea necesara.

Mai mult sau mai putin la fiecare doua saptamani, ii puteti oferi un ingrasamant lichid, avand grija sa umeziti substratul in prealabil.

Toamna si iarna

Incepeti sa reduceti udarea deoarece necesarul de apa incepe sa scada.
Se uda numai atunci cand solul este uscat pana la cativa centimetri.

Din nou, s-ar putea spune ca udarea de 2 sau 3 ori pe luna ar trebui sa fie suficienta. Dar acest fapt depinde intr-adevar de locul in care este amplasat: daca este in plin soare, nevoile sale vor fi cu siguranta mai mari.

In acest sezon se va opri adaugarea de ingrasaminte, incepand cu luna octombrie pana in martie si aprilie.

Sfaturi in diverse situatii:

1. Chrysalidocarpus are frunzele rasucite

Cauza: fara indoiala ii lipseste lumina sau a fost udat in exces.

Solutie: locatie mai luminoasa si reducerea udarii.

2. Frunzele devin galbene

Cauza: daca continua sa produca frunze noi, aceasta actiune face parte din ciclul sau natural - copacii, chiar si cei verzi, isi pierd frunzele pentru a le reinnoi.

Solutie: se pot lasa sa se usuce si sa cada, sau se taie cand au terminat procesul de uscare.

Cu toate acestea, daca nu apar lastari noi si daca palmierul arata jalnic, se recomanda verificarea udarii si scurgerea apei si, eventual, fertilizarea cu un ingrasamant lichid la fiecare doua saptamani.

Comanda online palmier Areca la cel mai bun pret!

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.