Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Caracteristici

Hibiscusii sau "Trandafirii Japonezi" - plante exotice, ce prezinta flori indraznete, intr-o gama variata de culori vibrante. Cel mai frecvent veti gasi hibiscusi care infloresc in nuante de rosu, roz, galben si portocaliu, dar exista si varietati cu flori violete, albe sau multicolore. Exista atat varietati de gradina, rezistente la frig, cat si varietati ce pot fi cultivate doar in interior pe durata sezonului rece.

Hibiscus, instructiuni de ingrijire

Trandafirii japonezi sunt plante cu inflorire prolifica, iubitoare de soare, ce cresc cel mai bine cu 6 pana la 8 ore de lumina directa în fiecare zi, preferand locurile insorite. Pot creste si in umbra partiala, dar tind să înfloreasca mai putin, prezentand si o crestere mai lenta sau subdezvoltare.

Udare si substrat. Hibiscus apreciaza multa apa, mai ales atunci cand este crescut in plin soare, insa este necesar sa folositi un substrat ce asigura un drenaj bun. Se va prefera un amestec calitativ de turba imbunatatit cu perlit sau piatra ponce. Pe fundul ghiveciului este recomandata amplasarea unui strat de bile de argila sau piatra ponce. Este comun ca hibiscus sa piarda boboci si frunze daca se usuca prea mult substratul, sau din contra, daca apa stagneaza prea mult in vas.

In cea mai mare parte a sezonului, trandafirul japonez poate avea nevoie de udare la 1-2 zile, mai ales daca vasul de cultura este mic iar planta este amplasata in plin soare.

Fertilizarea hibiscusilor. Pentru stimularea hibiscusilor se va folosi un ingrasamant universal sau un fertilizant pentru plante cu flori. Nu este necesar să utilizati ingrasaminte speciale care sa produca inflorire; fertilizantii obisnuiti de uz general sunt potriviti - insa se vor folosi cu precautie, la un dozaj redus cu 50% fata de instructiunile de pe ambalaj. Astfel de precautii sunt necesare pentru a evita arderea radacinilor.

Transplantarea hibiscusilor. Pentru mutarea hibiscusilor, noile recipiente de cultura vor avea un diametru cu doar 2-3 cm mai mare fata de cele initiale. Noile ghivece vor avea gauri de drenaj generoase, cu fante de scurgere a apei. Se vor evita recipientele de cultura cu fundul plat.

Hibiscusul poate creste pana la inaltimea de 2-4 metri, insa dimensiunile vor fi controlate prin tundere. Hibiscusii crescuti in ghivece tind sa se dezvolte pana la o inaltime rezonabila de 70-80 cm, cu aspect de tufa, daca tunderea se face corect si la timp.

Trandafir japonez cu floarea galbena sau alba - comanda online de aici!
Trandafir japonez cu floarea rosie, roz sau corai - comanda online de aici!
Trandafir japonez cu floarea roz, bicolora, portocaliu sau ciclam - comanda online de aici!

Vrei sa vezi mai multe articole si sa acumulezi mai multe cunostinte? Acest articol este oferit gratuit, insa poti sustine secretgarden.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.