Floraria Secret Garden - Ingrijirea orhideelor

Plantele aeriene, denumite si tillandsia airplant, plante de aer sau plante aerofite, sunt usor de ingrijit, cu conditia sa urmati cateva instructiuni simple de ingrijire:

  • Amplasarea - au nevoie de lumina soarelui, filtrata, zilnic, astfel incat trebuie sa fie cel mai bine amplasate intr-o camera bine luminata; evitati plasarea acestora in zona unui calorifer.
  • Udarea - nu turnati apa peste ele! Cea mai buna metoda de udare este sa scunfundati complet planta de aer intr-un bol de apa calduta, timp de aproximativ 120-180 de minute, o data pe luna. Scuturati-o cu grija de apa si cand este complet uscata, puneti-o la locul ei.
  • Pulverizare - pulverizati regulat planta, de preferinta cu spray-ul nutritiv pentru tillandsia air plant. In zilele calduroase, se pulverizeaza de 1-2 ori pe saptamana, iar in zilele reci o data la 1- 2 saptamani.
  • Intretinerea - pe masura ce cresc, frunzele din jurul lor se pot usca - acest lucru este normal. Pentru a indeparta frunzele uscate, rupeti frunzele moarte de pe planta. Daca frunzele nu se indeparteaza cu usurinta, asteptati cateva zile si incercati din nou.
Plante aeriene - tillandsia airplant - le poti achizitiona de aici!