Floraria Secret Garden - Ingrijirea orhideelor

Termenul de Tillandsia Air Plants se refera de fapt la cele peste 500 varietati de Tillandsia epifite, ce pot supravietui fara substrat. Aceste plante au capacitatea de a asimila nutrientii necesari foliar,  folosind radacinile superficiale doar pentru fixare.

Plantele aeriene, denumite si tillandsia airplant sau plante aerofite, sunt usor de ingrijit, cu conditia sa urmati cateva instructiuni simple:

  • Amplasarea - pentru a va bucura de crestere activa si flori, este bine sa le amplasati intr-un spatiu bine luminat, dar cu lumina filtrata. Expunerea solara poate provoca arsuri si deteriorarea rapida a plantelor. Evitati amplasarea plantelor in apropierea unei surse de caldura (calorifer) in sezonul rece sau sursa de frig (aer conditionat) in sezonul cald.
  • Udarea - nu turnati apa peste ele! Cea mai buna metoda de udare este sa treceti planta pe sub jet de apa calduta o data pe saptamana. Lasati apa sa se scurga, iar cand este complet uscata, puneti din nou planta la locul ei.
  • Pulverizare - pulverizati regulat planta, de preferinta cu spray-ul nutritiv pentru tillandsia air plant. In zilele calduroase, se pulverizeaza de 1-2 ori pe saptamana, iar in zilele reci o data la 1- 2 saptamani.
  • Intretinerea - pe masura ce planta se dezvolta, frunzele de la baza se pot usca - acest lucru este normal. Frunzele uscate pot fi indepartate - daca nu se indeparteaza cu usurinta, asteptati cateva zile si incercati din nou.
Plante aeriene - tillandsia airplant - le poti achizitiona de aici!