Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Termenul de Tillandsia Air Plants se refera de fapt la cele peste 500 varietati de Tillandsia epifite, ce pot supravietui fara substrat. Aceste plante au capacitatea de a asimila nutrientii necesari foliar,  folosind radacinile superficiale doar pentru fixare.

Plantele aeriene, denumite si tillandsia airplant sau plante aerofite, sunt usor de ingrijit, cu conditia sa urmati cateva instructiuni simple:

  • Amplasarea - pentru a va bucura de crestere activa si flori, este bine sa le amplasati intr-un spatiu bine luminat, dar cu lumina filtrata. Expunerea solara poate provoca arsuri si deteriorarea rapida a plantelor. Evitati amplasarea plantelor in apropierea unei surse de caldura (calorifer) in sezonul rece sau sursa de frig (aer conditionat) in sezonul cald.
  • Udarea - nu turnati apa peste ele! Cea mai buna metoda de udare este sa treceti planta pe sub jet de apa calduta o data pe saptamana. Lasati apa sa se scurga, iar cand este complet uscata, puneti din nou planta la locul ei.
  • Pulverizare - pulverizati regulat planta, de preferinta cu spray-ul nutritiv pentru tillandsia air plant. In zilele calduroase, se pulverizeaza de 1-2 ori pe saptamana, iar in zilele reci o data la 1- 2 saptamani.
  • Intretinerea - pe masura ce planta se dezvolta, frunzele de la baza se pot usca - acest lucru este normal. Frunzele uscate pot fi indepartate - daca nu se indeparteaza cu usurinta, asteptati cateva zile si incercati din nou.
Plante aeriene - tillandsia airplant - le poti achizitiona de aici!

Vrei sa vezi mai multe articole si sa acumulezi mai multe cunostinte? Acest articol este oferit gratuit, insa poti sustine secretgarden.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.