Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Exista doar patru specii de orhidee din acest gen si sunt originare din Mexic, America de Sud, America Centrala si Indiile de Vest. Orhideele Cochleanthes cresc destul de mari, cu frunze care ajung pana la 50 cm si flori pana la aproximativ 5 cm diametru.

Orhidee Cochleanthes

Familie: Cymbidieae
Subfamilie: Zygopetalinae

Chiar daca acest gen provine din regiuni calde, plantelor le place o temperatura cuprinsa intre 18 °C si 21 °C, in timpul zilei. Temperatura in timpul noptii poate sa scada pana la 10 °C - 13 °C. In plus, sunt capabile sa suporte fluctuatii de temperatura insemnate, insa nu tolereaza prea bine temperaturile peste 29 °C si sub 0 °C.

Orhideea Cochleanthes prefera o luminozitate scazuta fata de multe alte specii. Se pot aseza la ferestre cu orientare estica pentru a fi expuse la soarele de dimineata si umbra in restul zilei.

Cochleanthes este iubitor de apa si se recomanda udarea din abundenta. Nu este bine ca radacinile sa fie lasate sa se usuce. Udarea se poate face la fiecare 2-3 zile sau mai devreme, daca se observa uscarea substratului. Nivelul optim al umiditatii este intre 50% si 70%.

In timpul lunilor de vara, fertilizarea se face o data pe saptamana, cu dusuri intre fertilizari. In timpul lunilor de iarna se face o data la doua saptamani cu un dus o data pe luna. Aceasta schema de fertilizare ii ofera plantei suportul necesar pentru a creste rapid in timpul lunilor de primavara si vara.

Mediul de plantare trebuie sa fie unul care retine apa pentru a asigura plantei umiditatea de care are nevoie intre udari. Substratul trebuie sa aiba o combinatie buna de muschi Sphagnum, scoarta marunta si fibre din coaja de cocos. La fiecare doi ani se replanteaza pentru a se improspata mediul de crestere si pentru a preveni acumularea de fertilizant in exces. Replantarea se face la inceputul primaverii cand apar semnele de cresteri noi.

Descopera intreaga oferta de orhidee de la Secret Garden aici (link)

Vrei sa vezi mai multe articole si sa acumulezi mai multe cunostinte? Acest articol este oferit gratuit, insa poti sustine secretgarden.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.