Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Pachira Aquatica, denumita Castanul Malabar sau Arborele Banilor, este o planta durabila, adaptandu-se usor la diverse conditii, insa cantitatea potrivita de apa, lumina si fertilizarea o vor ajuta sa se dezvolte la capacitatea sa maxima.

Este originara din regiunile tropicale din America Centrala si de Sud, pana in nordul Braziliei. Numele provine dintr-o veche limba indiana guyaneana si inseamna "nuci de apa dulce". Creste si in alte locuri umede, cum ar fi de-a lungul raurilor, in mlastini si in padurile umede din munti. In salbaticie poate ajunge la o inaltime de 20 de metri si prezinta flori cu petale galbene enorme, care se transforma in fructe maro ovale - acestea pot ajunge la o lungime de 30 cm si in interiorul lor sunt nuci care pot fi folosite ca substitut pentru cacao.

Comanda online pachira - arborele banilor la cel mai bun pret!

Desi aceasta planta provine din America, in prezent este cea mai populara in Taiwan. Practicienii Feng Shui cred ca ea creeaza "chi", o energie pozitiva care aduce noroc in case si, de obicei, o decoreaza cu ornamente diferite pentru a creste aceasta abilitate.

Legenda care i-a dat numele de "Arborele Banilor" spune ca planta va aduce o mare bogatie proprietarului sau, iar trunchiurile sunt de obicei impletite pentru a "bloca" norocul si averea in casa.

Conform traditiei feng shui din China, frunzele, care seamana cu niste maini verzi, capteaza fericirea si norocul, iar tulpinile rasucite stocheaza comoara.

In Asia, planta este numita si "Pomul Banilor", fiind un cadou traditional pentru casa, care aduce noroc si fericire. In China, numarul cinci reprezinta cele 5 elemente, acest fapt popularizand frunzele celor cinci degete ale Pachirei. Efectul se spune ca este intarit prin plasarea a cinci plante intr-un vas (rosu) sau prin interconectarea a cinci trunchiuri.

Comanda online pachira - arborele banilor la cel mai bun pret de aici!

Ingrijire:

  • iubeste umiditatea, dar nu trebuie sa fie lasata sa stea in apa; drenarea buna este esentiala;
  • pozitionati aceasta planta in lumina indirecta;
  • udati in mod regulat, de 1-2 ori pe saptamana in functie de umiditate; asigurati-va ca udati toata suprafata solului, pana cand apa incepe sa curga prin gaurile de scurgere;
  • pentru o crestere optima, fertilizati de 3-4 ori pe an;
  • daca frunzele devin galbene, inseamna ca primeste prea multa lumina;
  • rotiti din cand in cand - acest copac de interior are tendinta sa creasca dupa lumina.

Comanda online pachira - arborele banilor la cel mai bun pret!

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.