Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Un hibrid primar din doua specii botanice, cu Paphiopedilum Glaucophyllum ca parinte seminal si Paphiopedilum Primulinum (specie Critic Periclitata in habitatul natural, inscrisa in Lista Rosie IUCN) ca parinte polinic, Paphiopedilum Pinocchio este un taxon horticol care incanta prin infloriri succesive, pe parcursul carora fiecare floare poate ramane pe tija florala timp de 4-5 saptamani, compensand lipsa parfumului prin spectacolul oferit.

Paphiopedilum Pinocchio este poate printre cei mai populari hibrizi ai genului, fiind totodata o planta viguroasa si perfect recomandabila entuziastilor incepatori in cresterea orhideelor, dezvoltandu-se remarcabil atat in conditii de iluminare artificiala, cat si sub lumina naturala.

Paphiopedilum Pinocchio poate fi achizitionat aici.

Paphiopedilum Primulinum poate fi achizitionat aici.

Un aspect important este reprezentat de necesitatea schimbarii frecvente a substratului, cel putin o data pe an, intrucat nu tolereaza invechirea mediului de cultura, si cu atat mai putin uscarea si compactarea acestuia.

Temperatura de crestere recomandata trebuie sa fie cuprinsa intre 15 °-22 °C, udarile vor fi regulate, saptamanale, insotite de pulverizari ale frunzelor si asigurarea unei umiditati ridicate (comparat cu alti hibrizi) de 60 - 70%. Prefera semiumbra asociata cu o buna ventilatie.

Sezonul de inflorire este pe tot parcursul anului. Din moment ce ambii parinti sunt specii tericol-litofiti - Primulinum fiind chiar o specie calcifila (care vegeteaza pe solurile calcaroase) - se poate aplica un amendament de pietre de mare sau cochilii in mediul de cultura.

Vrei sa vezi mai multe articole si sa acumulezi mai multe cunostinte? Acest articol este oferit gratuit, insa poti sustine secretgarden.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.