Floraria Secret Garden - Ingrijirea orhideelor

Un substrat special, apreciat in mod deosebit de pasionatii de bonsai, akadama reprezinta de fapt contragerea sintagmei japoneze aka dama tsuchi (aka = rosu, dama = minge, bila, tsuchi = pamant), mai exact, pamant, sol granular rosu.

Un compus mineral granular, asemanator argilei sau lutului neprelucrate termic, de origine naturala, vulcanica, este colectat doar in Japonia, prin extractie de suprafata, cernut pentru separarea diverselor granulatii si ambalat local, urmand a fi utilizat in domeniul horticol fie ca substat unic, de sine statator, cat si ca amendament in diverse amestecuri de substrate, alaturi de nisip, scoarta de conifere, compost de turba, tuf vulcanic sau granule ceramice.

Granulatia medie a particulelor de akadama se incadreaza in intervalul de 2 – 6,5 mm, iar cea fina, in valorile de 1 – 2 mm. Contine dioxid de siliciu (42,7%), oxid de calciu (0,98%), oxid de magneziu (2,5%), oxid de mangan (0,15%), oxid de fer (8,4%), oxid de aluminiu (25,1%).

Comanda de aici substrat Akadama la cel mai bun pret!

pH – ul specific al solului akadama este de 6,9, indicand un sol neutru – slab acid.

Acest produs este deosebit de apreciat de horticultori, in ciuda pretului mai ridicat, datorita capacitatii de a retine apa si nutrientii, conferind in acelasi timp o porozitate ridicata si drenaj eficient, pentru a impiedica stagnarea apei in zona radiculara.

Un avantaj al utilizarii acestui produs este reprezentat de reactia granulatului la prezenta apei, in faza umeda culoarea sa fiind vizibil mai intunecata, acest aspect indicand horticultorilor cand este necesara administrarea irigarii.

Solul akadama se poate utiliza cu succes pentru cresterea bonsailor, a plantelor suculente, cactusilor, unde va reprezenta fie substratul unic, fie componenta principala a mixului folosit.