Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Acest hibrid primar, uneori prezentat in comertul floral din Romania drept "Encyclia Green Hornet", datorita identificarii eronate, provine din incrucisarea speciilor botanice Prosthechea (fosta Encyclia) cochleata si Anacheilium sceptrum.

Orhidee Prosthechea Cochleata X Anacheilium Sceptrum

Difera de "Encyclia Green Hornet" prin buza mult mai alungita si recurbata posterior - la "Green Hornet" forma buzei este mai mult discoidala, amintind de forma unei scoici si din punct de vedere cromatic venatia este mai putin densa, iar punctuatia violet inchis a petalelor si sepalelor este aproape absenta sau total absenta.

La Prosthechea Cochleata X Anacheilium Sceptrum venatia buzei poate anastomoza (imbinare a filamentelor unei plante), creand zone compacte de culoare, sau poate prezenta un gradient de la indigo la alb-verzui, iar punctuatia corolei este mereu prezenta si bine reprezentata. Din nefericire, informatia existenta la identificarea corecta a acestui hibrid este relativ rara.

Planta perfect adaptata cresterii in apartament, pe pervazul unei ferestre, intrucat acest hibrid primeste tot ce e mai bun de la ambii parinti - cu Prostechea cochleata ca parinte seminal si Anacheilium sceptrum ca parinte polinic. Chiar daca Anacheilium sceptrum in forma sa botanica este o specie cu o crestere mai dificila in conditii de camera, totusi asocierea sa cu E. cochleata da viata unor specimene cu flori deosebite. Prosthechea (Encyclia) cochleata contribuie cu robustetea specifica privind adaptabilitatea la mediul de apartament si confera mixului, parfumul binecunoscut pentru pasionatii genului.

Planta compacta, cu inflorire indelungata, frecventa si de lunga durata (de la 6 saptamani la 3 luni). Va inflori de la 1 pana la de 3 ori pe an, producand flori parfumate.

Pentru plantare se recomanda scoarta de pin sau alte conifere, de granulatie medie spre mica, in amestec 50% cu fibra de cocos de lungime medie (1-3 cm), pentru a asigura un mediu de cultura afanat, care sa opuna rezistenta redusa radacinilor delicate.

Temperatura de crestere se va incadra intre 16 - 25 °C, iar umiditatea va fi cuprinsa intre 40% - 80%.

Vrei sa vezi mai multe articole si sa acumulezi mai multe cunostinte? Acest articol este oferit gratuit, insa poti sustine secretgarden.ro cu o recenzie aici:

Google: Recenzie pe Google

Facebook: Recenzie pe Facebook

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.