Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Ghivecele LECHUZA si substratul anorganic - solutia ideala pentru orhideele sanatoase. Va vom explica ce trebuie sa luati in considerare atunci cand vorbim despre ingrijirea orhideelor si cum acestea se pot replanta intr-un ghiveci inteligent adecvat LECHUZA. In plus, va vom oferi cateva trucuri profesionale de la expertul nostru, LECHUZA.

Cele mai multe orhidee pe care le puteti cumpara dintr-un magazin, sunt epifite. In habitatul lor natural cresc pe copacii din padurea tropicala - inclusiv genurile Phalaenopsis, Cattleya, Oncidium, Dendrobium si Miltonia. Tinand cont de mediul natural al acestora, este simplu de tras concluzii legate de ce anume au nevoie o astfel de plante: nu le place solul, umiditatea stagnanta sau fertilizantul in exces.

Cand replantati o orhidee, inlaturati complet resturile de pe radacini, astfel incat acestea sa poata respira liber in substrat. LECHUZA-PON contine piatra ponce, zeoliti, lava si ingrasamant, asigurand o circulatie optima a aerului in jurul radacinilor si stocand apa si nutrientii!

  • Orhideelor le place lumina, cu toate acestea, nu toate pot tolera lumina directa a soarelui. Este ideal sa fie asezate la o fereastra orientata spre est sau spre vest.
  • Prea multa apa poate dauna - orhideele sunt predispuse la putrezirea radacinilor. Fiind originare din padurile tropicale, majoritatea ​​iubesc umiditatea ridicata a aerului, dar nu pot suporta umezeala stagnanta langa radacinile lor.
  • Fertilizant - datorita ingarasamintelor pe termen lung ce se gasesc in LECHUZA-PON, nu este nevoie sa fertilizati planta timp de pana la un an; dupa aceea se poate adauga un ingrasamant standard in apa.

Sfaturi de la expertul Lechuza

Am cerut expertului nostru cateva sfaturi profesionale privind ingrijirea orhideelor, Lechuza fiind sistem care simplifica udarea.

Cum functioneaza:

  • se toarna apa direct in sistemul de alimentare cu apa - umpleti rezervorul de apa pe jumatate sau complet, in functie de marimea si nevoia de apa a orhideei;
  • apa din rezervor este transportata pana la radacini, prin fitil, datorita capilaritatii PON si a evaporarii;
  • cand apa este complet consumata, pastrati o faza uscata de pana la o saptamana - PON stocheaza apa si o furnizeaza plantei in acest timp;
  • in cazul in care frunzele orhideei devin indoite intre timp, completati rezervorul de apa.

Apa

Mai putin inseamna mai mult! Cu sprijinul sistemului de sub-irigare LECHUZA, radacinile se aprovizioneaza fara a ramane in apa - expertul nostru sugereaza sa se pulverizeze frunzele orhideelor, astfel imitandu-se habitatul lor natural si oferind un nivel de umiditate confortabil in aerul din jurul plantelor tropicale.

Locatia

Daca doriti sa plasati orhideea in lumina directa a soarelui, o puteti aclimatiza incet, pentru a evita arsurile - cele mai multe sunt crescute in sere si abia expuse la lumina soarelui. Dupa ce a petrecut ceva timp intr-o zona cu semiumbra, se poate aseza intr-un loc insorit.

Fertilizant

Ca orice planta, orhideele au nevoie de nutrienti pentru a creste. Insa ele pot deveni foarte usor suprafertilizate. Ingrasamantul LECHUZA are un avantaj, si anume acela de a oferi plantei substantele nutritive atat cat ea are nevoie. Astfel, va asigurati ca nu va suprafertilizati orhideea sau ca ardeti frunzele si radacinile.

Orhideea pierde florile?

Este normal ca orhideele sa renunte la un moment dat la flori. Acest lucru nu are nimic de-a face cu capacitatea de a avea grija de plante. Cand si-a pierdut toate florile, ar trebui sa taiati tija, inainte ca aceasta sa devina galbena. Aveti doua posibilitati, ilustrate mai jos:

(1) Calea rapida: scurtati aproximativ jumatate de centimetru deasupra celui de-al doilea mugur sau celui de-al treilea, ceea ce va duce la cresterea rapida a unui nou germinat. (2) Calea gradinarului: dati plantei timp pentru a se recupera prin taierea tijei la o jumatate de centimetru deasupra primului mugur latent - mugurul va evolua intr-un nou germinat.

Daca utilizati cea de-a doua metoda, va dura mai mult timp pentru a creste o noua tija (pana la o jumatate de an), dar orhideea va va multumi cu tije bogate in flori.

Instructiuni de plantare in ghiveci Lechuza, pas cu pas

Ghivecele inteligente Lechuza prezinta dimensiunea perfecta pentru orhideele tinere.

Gasiti substratul LECHUZA-PON situat intr-o punga din interiorul garniturii plantei. Umpleti garnitura plantei cu PON, lasand spatiu pentru manunchiul de radacini. Eliberati manunchiul de radacini cu atentie si complet, de orice substrat.

Taiati portiunile vechi/ putrezite ale radacinilor. Asezati planta cu manunchiul de radacini pe stratul de substrat. Umpleti complet marcajul de plantat cu substratul LECHUZA-PON. Daca este posibil, puneti si radacinile de aer in interiorul plantatorului. Apasati usor substratul cu degetele, astfel incat orhideea sa aiba o fundatie stabila in interiorul plantatorului. Gata!

Articol preluat de pe siteul oficial Lechuza.us.

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.