Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya si alte plante exotice

Cine este afectat?

Decizia noastra vizeaza revanzatorii. Crescatorii/colectionarii si comunitatea reala nu sunt vizati si/sau afectati de aceasta decizie.

Revanzator = speculant = persoana fizica ce achizitioneaza plante rare sau cautate, in scopul divizarii sau revanzarii, cu un castig financiar exponential.

Reteta “succesului”:

Fenomenul “revanzatorilor” de Hoya a luat o amploare deosebita, afectand atat comunitatea pasionatilor de Hoya, cat si interesele noastre comerciale. Practic, in acest moment, grupurile sunt de pline de oferte de “butasi”, diviziuni si “plante mature” cu doar cateva frunze, oferite de catre “persoane (fizice) serioase” cu “recomandari”. Astfel de persoane (fizice si serioase), jumulesc cu nonsalanta plantele, uneori chiar in fata magazinului, sau in masina imediat dupa achizitie (exista poze facute pe bancheta masinii..). Diviziunile “stabilizate” sunt proaspat “facute”, butasii inradacinati sunt, de obicei, proaspat taiati si introdusi in substrat… iar persoanele “serioase” nu mai sunt de gasit dupa expedierea comenzilor.

Totul se vinde la suprapret - am vazut de exemplu calcule precum: “scot cel putin 500 din planta asta”,  valoarea acelei plante din magazinul secretgarden.ro fiind de 85 lei.

In acest moment, in Romania, exista persoane ce traiesc din revanzarea exemplarelor de Hoya, dar si Dischidia, Senecio, sau alte plante ce ofera posibilitatea de revanzare cu profituri exponentiale. Unii au ajuns chiar sa se autointituleze “florarie”, “plantshop”, “dealer de plante”, etc. - totul pe persoana fizica, serioasa, fara responsabilitate, neplatitoare de taxe.

Cum este afectata comunitatea de existenta si perseverenta revanzatorilor?

  • Oamenii sunt pacaliti in mod constant. Incepatorii ce nimeresc pe mana unor astfel de persoane considera experienta de nerepetat (uneori chiar considera ca nu s-au descurcat cu Hoya) si nu au curajul sa cumpere din nou Hoya.
  • Pasionatii NU REUSESC sa achizitoneze anumite varietati sau exemplare mari, pentru ca revanzatorii epuizeaza stocurile in primele minute/ore.
  • Comunitatea nu mai functioneaza normal - colectionarii pasionati nu reusesc intotdeauna sa faca schimburile necesare, sau sa vanda surplusul de plante/butasi in scopul achizitiei de noi specii.

Ce am facut pentru a opri fenomenul si ce vom face in continuare?

  • Incepand cu Septembrie 2019 am limitat vanzarea exemplarelor rare de Hoya catre persoane cunoscute drept “revanzatori”
  • Incepand cu 10 August 2020, am oprit complet expedierea comenzilor catre personele cunoscute drept “revanzatori” (in limita cunostintelor si constatarilor noastre). Aceasta decizie are baze legale puternice - astfel, nu va putea fi contestata.

Cum ne poate ajuta comunitatea?

  • Ne puteti ajuta raportand orice persoana din categoria “revanzatorilor”
  • Ne puteti ajuta recomandand secretgarden.ro pasionatilor de Hoya

secretgarden.ro nu a facut niciodata, nici un fel de intelegere, cu persoane fizice sau juridice ce intentioneaza revanzarea plantelor in Romania. “Revanzatorii” sunt persoane fizice ce fac comenzi de pe conturi multiple, achizitiile fiind realizate la pretul normal de vanzare al plantelor - revanzarea, se realizeaza de asemenea de pe multiple conturi si pagini de facebook/instagram/etc.. Nu exista, nu au existat si nu vor exista intelegeri in privinta pretului sau reduceri comerciale/discounturi cu astfel de persoane.

secretgarden.ro este cel mai mare importator de Hoya din Romania si un important distribuitor in Europa.

Ne poti sustine cumparand Hoya la un pret corect, din selectia noastra: Oferta de Hoya la Secret Garden

You’ve successfully subscribed to Ingrijirea plantelor - tips & tricks orhidee, hoya, plante exotice
Welcome back! You’ve successfully signed in.
Great! You’ve successfully signed up.
Success! Your email is updated.
Your link has expired
Success! Check your email for magic link to sign-in.